Menu Close

Фрайбург посреща Борусия Дортмунд – втория във временното класиране на немската Бундеслига. Предстои да разберем дали домакините ще успеят да постигнат някакъв положителен резултат срещу един от най-добрите отбори в Германия.

Фрайбург записаха две поредни загуби в последните два кръга – срещу Майнц 05 и Вердер Бремен. Със сигурност ще се опитат да зарадват феновете и ръководство този път.

Но формата на Борусия е много добра и задачата на Фрайбург няма да е лесна. Гостите не са били побеждавани в 26 от последните 29 мача в първенството, а и в последните 15 мача срещу Фрайбург във всички турнири.

Фрайбург има проблеми с много отсъстващи футболисти. Да споменем някои от тях – Флориан Кат, Тим Клайндиест, Роланд Салай, Лукас Кюблер. Треньорът Кристиан Щрайх може би ще избере Флориан Нийдерлехнер и Лука Валдшмит в атака. Борусия ще може да разчита на почти всичките си футболисти, с изключение на контузения мароканец Хакими и евентуално Лукаш Пишчек.

Оачкваме мачът да е интензивен, като Фрайбург да успее да създаде проблеми на Борусия. Все пак нашата прогноза за Фрайбург – Борусия Дортмунд е победа за гостите. За точен резултат можем да предложим 1-3. Пожелаваме ви приятни емоции!